До питання про важливість дослідження підприємницького середовища в ринкових умовах господарювання - Говорушко, Тамара Андріївна (My University, 2012)
Розглядається теорія підприємницького середовища і з’ясовується його сутність. Пропонується розмежування підприємницького і господарського середовища як самодостатніх категорій. Наголошується на важливості результатів наукових досліджень підприємницького середовища.

We consider the theory of the business environment, it turns out its nature and proposed separation of business and economic environment as a self-contained categories. Stressed the importance of scientific research business environment.
Keywords: підприємницьке середовище; господарське середовище; внутрішнє середовище; зовнішнє середовище; методи дослідження; enterprise environment; economic environment; internal environment; external environment; research methods; кафедра фінансів