Прибуток хлібопекарних підприємств АР Крим як головне джерело їх розвитку - Дунда, Світлана Петрівна (My University, 2012)
Важливим результативним показником економічної діяльності підприємств є прибуток, він найбільш повно відображає фінансовий результат підприємницької діяльності, забезпечує фінансування розширеного виробництва, соціально-економічного розвитку підприємства, є джерелом матеріального заохочення працівників і базою для розрахунків показників інвестиційної привабливості підприємства; є джерелом формування його доходів. Чим більше прибуток підприємства, тим більше економічних, технічних, соціальних завдань воно може вирішити, розподіливши кошти за певними напрямками використання. Водночас ефективність використання впливає на майбутні можливості зі збільшення прибутку на етапі його формування.

An important indicator of productive economic activities companies is profit, it most closely reflects financial results business provides financing extended production, socio-economic development of the enterprise, is the source material incentives for workers and the basis for the calculation of indicators investment attractiveness of the company, there are the source of its income. The more profit, the greater the economic, technical, social problems it can solve, distributing funds certain areas of use. However, the effectiveness of impact on future opportunities to increase profits at the level of formation.
Keywords: прибуткове підприємство; амортизація; прибуток; profitable enterprise; amortization; profit; кафедра економіки праці та менеджменту