Розробка нового виду дієтичного продукту підвищеної харчової цінності на основі сиру кисломолочного - Бартошак, Іван Вікторович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2023)
Споживання молочно-білкових продуктів на основі сиру кисломолочного, які містять пребіотики, позитивно впливає на функції шлунково-кишкового тракту людини. Тому розробка нових видів сиркових виробів з біологічно-активними добавками, які володіють функціонально-технологічними властивостями, є перспективним напрямом наукового дослідження прикладного характеру.
Keywords: дієтичний продукт; молочно-білковий продукт; сир кисломолочний; dietary product; dairy protein product; sour milk cheese; кафедра технології молока і молочних продуктів