Ефективність пневмосепарування в лабораторному аспіраційному каналі - Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген Іванович (My University, 2017)
Встановлена ефективность відділення легких домішок від зерна в аспіраційному каналі. Дослідженнями встановлено, що із збільшенням вмісту домішок з 1 % до 20 % ефективність їх виділення зменшувалась з 100 % до 82,6 % за криволінійною залежністю. Аналіз отриманих даних показує, що із збільшенням вмісту домішок у зерновій масі призводить до зниження ефективності їх виділення.
Keywords: пневмосепарування; аспіраційний канал; очищення зерна; pneumoseparation; aspiration channel; grain cleaning; кафедра технології зберігання і переробки зерна