Чорний, Валентин МиколайовичПопова, Наталія ВікторівнаМисюра, Тарас ГригоровичХристенко, Вікторія Леонідівна2019-04-242019-04-242019Христенко, В. Оптимізація сумішей за симплекс-ґратчастими планами Шаффе / В. Христенко, В. Чорний, Т. Г. Мисюра, Н. В. Попова // Матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К.: НУХТ, 2019 р. – Ч. 2. – С. 157.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29096Застосовано математико-статистичні методи аналізу з метою отриманих рівнянь регресії та діаграм залежностей вмісту вихідних параметрів, а саме вмісту вітаміну С, β-каротину, титрованої кислотності та органолептичної оцінки від співвідношень джемів шляхом симплексної системи координат. Математичним шляхом вирішено рівняння регресії оптимального співвідношення складу начинки для отримання максимального вмісту вихідних параметрів в готовому глазурованому сирку. The mathematical and statistical methods of analysis were used to obtain the regression equations and diagrams of dependencies of the contents of the initial parameters, namely, the content of vitamin C, β-carotene, titrated acidity and organoleptic evaluation of the ratio of jams by a simplex system of coordinates. Mathematically, the regression equation of the optimal parity ratio of the filling is solved to obtain the maximum content of the initial parameters in the finished glazed jelly.uk-UKпланування експериментуоптимізаціясклад-властивістьплани Шаффеplanning an experimentoptimizationcomposition-propertyplans for Shaffeкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра експертизи харчових продуктівОптимізація сумішей за симплекс-ґратчастими планами Шаффе