Дослідження процесу утворення структури рисового пудингу швидкого приготування - Володько, Денис Володимирович; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2024)
У роботі проаналізовано можливість приготування пудингів із замінниками коров’ячого молока, наприклад, соєвим, рисовим, вівсяним або мигдальним молоком. Про те потребує встановлення впливу рослинного молока на реологію готового продукту, оскільки на реологію пудингів має природа крохмалю, наявність жирних ланцюгів, лактоза, казеїн та його взаємозв’язок з карагінаном, який використовують як і крохмаль у якості структуроутворювача.

The paper analyzes the possibility of preparing puddings with cow's milk substitutes, for example, soy, rice, oat or almond milk. Therefore, it is necessary to establish the effect of vegetable milk on the rheology of the finished product, since the nature of starch, the presence of fatty chains, lactose, casein and its relationship with carrageenan, which is used as starch as a structure-builder, affects the rheology of puddings.
Keywords: кафедра технології консервування; пудинг; замінник молока; реологічні властивості; pudding; milk substitute; rheological properties