Дослідження процесу нвч-сушіння морквяних вичавок при одержанні каротиновмісного збагачувача - Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2014)
У статті наведені експериментальні дані сушіння морквяних вичавок у полі-НВЧ. Побудовані криві кінетики сушіння вичавок та термограми. Досліджено зміни БАР у продукті та визначено оптимальні режими проведення сушіння. The article presents experimental results of drying carrot husks in the microwave field. Іnvestigated the kinetics of drying curves pomace and thermogram. The studied changes of biologically active substances in the product and the conditions of optimum drying.
Keywords: морквяні вичавки; НВЧ-сушіння; кінетика; β-каротин; carrot pomace; microwave drying; kinetics; β-carotene; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування