Шаповаленко, Олег ІвановичЯнюк, Тетяна ІванівнаГрюнвальд, Наталія Владиславівна2012-12-172012-12-172010Шаповаленко, О. І. Дослідження фракційного складу білків насіння амаранту / О. І. Шаповаленко, Т. І. Янюк, Н. В. Грюнвальд // Вісник Харківського національного університету сільського господарства ім. П. Василенка. – 2010. – № 103.– С. 402-405.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4510Наведено класифікацію простих білків зернових культур, принцип методу визначення білкових фракцій та результати досліджень фракційного складу білку насіння амаранту. Показано порівняльну характеристику фракційного складу білку насіння амаранту, пшеничного та житнього борошна. Classification of simple corn proteins, the principle of the method for determination of protein fractions and the results of research of the protein fraction composition of amaranth seeds have been considered. Comparative characterization of the protein fraction of amaranth seeds, wheat and rye flour has been shown.otherнасіння амарантуamaranth seedsбілокфракційний складметоди визначенняproteingrain particle sizemethods of determinationкафедра технології зберігання і переробки зернаДослідження фракційного складу білків насіння амарантуArticle