Кошова, Валентина МиколаївнаЯжло, Валентина СергіївнаКаплуненко, Володимир ГеоргійовичОгородник, Юлія Ігорівна2015-11-232015-11-232015Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку / В. М. Кошова, В. С. Яжло, В. Г. Каплуненко, Ю. І. Огородник // Технології та обладнання харчових виробництв. – 2015. - № 4/10 (76). - C. 40-44.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21820Досліджено вплив мікроелементу, як додаткового мінерального живлення, на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелат цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів в процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1–2 доби. Оцінили якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості. The influence of trace elements such as additional mineral nutrition, the brewer's yeast fermentation capacity. An optimal dose nanoakvahelat zinc, which enhances the fermentation activity of brewing yeast in beer production and shorten the main fermentation for 1-2 days. Assessed quality indicators brewing yeast, their state of morphological and physiological properties.uk-UKбродильна активністьнаноаквахелат цинксуслопивні дріжджізброджений екстрактnanoakvahelaty zincwortbeer yeastfermentation activityfermented extractкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПідвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинкуArticle