Дзигар, Ольга ОлександрівнаОболкіна, Віра ІллівнаБукшина, Людмила Семенівна2019-12-112019-12-112018Патент 127290 UA, МПК А23G 3/00 (2018.01) Крекер «Таємниця» / Дзигар О. О., Оболкіна В. І., Букшина Л. С. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201801686 ; заявл. 20.02.2018 ; опубл. 25.07.2018 ; Бюл. № 14, 2018 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30532Деклараційний патент на корисну модель. Розроблено крекер з застосуванням цистеїну та сухої подрібненої надземної фітомаси монарди двійчастої. Заявлена рецептура дозволяє одержати крекер «Таємниця» з покращеними структурно-механічними властивостями тіста та готових виробів, оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними показниками, подовженим терміном придатності до споживання (до 12 місяців). Utility model patent patent. A cracker was developed using cysteine and dry ground crushed monardial bivalve phytomass. The claimed recipe allows you to obtain a cracker "Mystery" with improved structural and mechanical properties of the dough and finished products, original spicy taste, improved organoleptic characteristics, extended shelf life (up to 12 months).uk-UKборошняні кондитерські виробипряно-ароматична сировинацистеїнмонарда двійчастакрекерflour confectioneryspice-aromatic raw materialscysteinemonarda didymacrackersкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівКрекер «Таємниця» (Деклараційний патент на корисну модель № 127290)Technical Report