Крекер «Таємниця» (Деклараційний патент на корисну модель № 127290) - Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Букшина, Людмила Семенівна (My University, 2018)
Деклараційний патент на корисну модель. Розроблено крекер з застосуванням цистеїну та сухої подрібненої надземної фітомаси монарди двійчастої. Заявлена рецептура дозволяє одержати крекер «Таємниця» з покращеними структурно-механічними властивостями тіста та готових виробів, оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними показниками, подовженим терміном придатності до споживання (до 12 місяців). Utility model patent patent. A cracker was developed using cysteine and dry ground crushed monardial bivalve phytomass. The claimed recipe allows you to obtain a cracker "Mystery" with improved structural and mechanical properties of the dough and finished products, original spicy taste, improved organoleptic characteristics, extended shelf life (up to 12 months).
Keywords: борошняні кондитерські вироби; пряно-ароматична сировина; цистеїн; монарда двійчаста; крекер; flour confectionery; spice-aromatic raw materials; cysteine; monarda didyma; crackers; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів