Сімахіна, Галина ОлександрівнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2014-11-192014-11-192014Сімахіна, Г. О. Вивчення можливих змін біохімічних показників при заморожуванні плодово-ягідної сировини / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 528.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18506Основним фізичним процесом, притаманним заморожуванню рослинної сировини, є перетворення води на тверду фазу, яке супроводжується зниженням температури всієї системи та виділенням теплоти льодоутворення. Для досліджень використали полуниці сорту «Мелітопольська» та яблука «Слава переможцю». The main physical processes inherent to freezing plant material, is the transformation of water into a solid phase, which is accompanied by a decrease in the temperature of the whole system and heat release ice formation. For research use strawberry variety "Melitopol" apples and "Glory to the winner."otherзаморожуванняплодово-ягідна сировинабіохімічні показникиfreezingfruit rawbiochemical parametersкафедра технології оздоровчих продуктівВивчення можливих змін біохімічних показників при заморожуванні плодово-ягідної сировиниOther