Дослідження умов ферментативного гідролізу крохмалю з метою отримання сиропів для пивоваріння - Донець, О. С.; Бондарець, О. В.; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2010)
Досліджено особливості гідролізу крохмалю з метою отримання мальтозних сиропів схожих за складом вуглеводів до пивного сусла. Встановлено, що для цього необхідно використовувати комплекс зцукрюючих ферментних препаратів β-амілази та глюкоамілази. The features of the hydrolysis of starch to produce maltose syrups carbohydrate composition close to the beer wort. Found that this is necessary to use complex saccharifying enzyme preparations β-amylase and glucoamylase.
Keywords: β-амілаза; глюкоамілаза; мальтозні сиропи для пивоваріння; пивне сусло; β-amylase; glucoamylase; maltose syrup for brewing; wort; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології цукру і підготовки води