Корнієнко, Володимир ВікторовичМельник, Людмила МиколаївнаТаран, Віталій Михайлович2013-03-202013-03-202012Корнієнко, В. В. Вплив початкової концентрації етанолу на зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом / В. В. Корнієнко, М. Л. Мельник, В. М. Таран // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів, 25 квітня 2012 р. : тези доповідей. - 2012. - Ч. 2. – С. 45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6949На собівартість зневодненого етилового спирту впливає концентрація початкової водно-спиртової суміші. Чим більша ця концентрація, тим менші затрати на адсорбційне зневоднення, але більші затрати на ректифікацію. З метою зменшення загальних витрат були проведені дослідження по встановленню раціональної концентрації початкового водно-спиртового розчину для отримання етанолу концентрацією 99,8%об. В якості адсорбенту використовували цеоліт Закарпатського родовища морденіт.At the cost of anhydrous ethanol affects the concentration of the original water-alcohol mixture. The higher the concentration, the lower the cost of removing moisture adsorption, but higher costs for rectification. In order to reduce the total cost studies have been conducted to establish rational initial concentration of water-alcohol solution to produce ethanol concentration of 99.8% vol. As used adsorbent zeolite Transcarpathian mordenite deposits.otherдегідратаціяконцентраціяморденітconcentrationmordenitedehydrationкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВплив початкової концентрації етанолу на зневоднення водно-спиртових розчинів мордентомThesis