Погожих, Микола ІвановичЄвлаш, Вікторія ВладленівнаНєміріч, Олександра ВолодимирівнаЦуркан, М. М.Гавриш, Андрій Володимирович2013-02-042013-02-042009Погожих, М. І. Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну / М. І. Погожих, В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, М. М. Цуркан, А. В. Гавриш // Обладнання та технології харчових виробництв. - 2009. - Вип. 21. - С. 229-234.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5959У статті наведено результати досліджень ступеня стабілізації форм гемоглобіну крові великої рогатої худоби в пастах і порошках залежно від масової частки і дисперсності порошків рослинної сировини – шипшини, календули, кропиви. Показано переваги дрібнодисперсних порошків рослинних інгредієнтів незалежно від масової частки для збереження співвідношення форм гемоглобіну. The article presents the research results of stabilization degree of hemoglobin forms out of the cattle blood in pastes and powders depending on the mass fraction and dispersion of powdered plant material - rosehip, calendula, nettle. The advantages of fine powder herbal ingredients regardless of the mass fraction for saving ratio forms of hemoglobin have been shown.залізодефіцитна анеміягемове залізокров великої рогатої худобивисушена рослинна сировинапастипорошкиорганічні матрицістабільністьформи гемоглобінуiron deficiency anemiaheme ironblood of cattledried plant materialspastespowdersorganic matrixstabilityforms hemoglobinкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра готельно-ресторанної справиВплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну