Mykhalevych, ArturPolishchuk, GalynaBandura (Kuzmyk), UlianaOsmak (Fedchenko), TetianaBass, Oksana2024-10-142024-10-142024Determining the influence of plant-based proteins on the characteristics of dairy ice cream / A. Mykhalevych, G. Polishschuk, U. Bandura, T. Osmak, O. Bass // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2024. – Vol. 4/11 (130). – Pp. 6–15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44985This paper investigates the functional and technolog-ical properties of proteins in the composition of dairy ice cream. The object of the research was the technology of ice cream with plant-based proteins. The problem to be solved was the improvement of physical-chemical and rheolog-ical characteristics of mixtures and ice cream with a low fat content by using moisture-binding structuring proteins of plant originУ роботі досліджено функціональні та технологічні властивості білків у складі молочного морозива. Об’єктом дослідження була технологія морозива з білками рослинного походження. Вирішуваною задачею було покращення фізико-хімічних і реологічних характеристик сумішей і морозива з низьким вмістом жиру шляхом використання вологозв’язуючих структурних білків рослинного походженняenproteinsoy isolatelow-fat ice creamкафедра технології молока і молочних продуктівбілкисоєвий ізолятнизькожирне морозивоDetermining the influence of plant-based proteins on the characteristics of dairy ice creamArticlehttps://orcid.org/0000-0003-3013-3245https://orcid.org/0000-0001-5548-1719https://orcid.org/0000-0003-2617-006Xhttps://orcid.org/0000-0001-7222-1388