Штефан, Євгеній Васильович2013-01-232013-01-232000Штефан, Є. В. Моделювання поведінки дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництв / Є. В. Штефан // Наукові праці УДУХТ. - 2000. - № 8. - С. 63-66.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5533Розглянуто основні принципи створення імітаційних математичних моделец процесів та апаратів із зовнішнім підведенням механічної енергії. Запропоновано методологічний підхід до визначення відповідних конструктивно-технологічних параметрів. Наведено приклади типових процесів перероблення харчових мас. The basic creation principles of simmulation mathematical models of the processes and with outside supply of mechanical energy are considered. The The methodological approach to rational constructively-technological parameters determination is offered. The examples of the typical food masses processes are conidered.uk-UKнерівноважені системиnonequilibrium processesхарчове виробництвоfood productionповедінка дисперсних системbehavior of disperse systemsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМоделювання поведінки дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництвArticle