Онтологія як засіб підвищення ефективності пошуку інформації - М'якшило, Олена Михайлівна; Джуренко, Тетяна Сергіївна (My University, 2015)
Онтологія може бути базовим інструментом семантичного аналізу, тим полем, у межах якого можна обчислювати смислову близькість семантичних інтерпретацій лексем тексту щодо найближчого оточення, тобто контексту. Ontology can be a basic tool for semantic analysis, the field within which to calculate semantic proximity tokens semantic interpretation of the text on the inner circle, that is the context.
Keywords: кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; пошук інформації; фільтрація результатів; онтологія; information search; filtering results; ontology