Спосіб миття овечої вовни (патент 105906 на корисну модеkь) - Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович (My University, 2016)
Спосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes.
Keywords: вовна; wool; віск; wax; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів