Переваги та недоліки використання генетичних досліджень у страхуванні - Арич, Михайло Іванович; Каленюк, Ярослав Олександрович; Левон, Марія Михайлівна (My University, 2021)
У статті проведено теоретико-методичне дослідження негативних ризиків і позитивних можливостей від використання технологій генетичних досліджень у страхуванні. Визначено, що наразі основними недоліками від використання генетичної інформації у страхуванні є генетична дискримінація. Обґрунтовано, що генетична дискримінація у страхуванні також може бути причиною іншого негативного наслідку, зокрема відмови брати участь у наукових чи медичних генетичних дослідженнях через страх можливої генетичної дискримінації страховими компаніями за результатами цих досліджень у майбутньому.
Keywords: страховий ринок; страхування; генетичне тестування; генетична дискримінація; життя; здоров’я; insurance market; insurance; genetic testing; genetic discrimination; life; health; кафедра фінансів