Дослідження функціональних властивостей гідроколоїдів з метою застосування у виробництві цукеркових мас - Каліновська, Тетяна Віталіївна; Вайсеро, Ольга Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2014)
Наведено результати досліджень динамічної в’язкості розчинів гуміарабіку, пектинів, желатинів, геланової камеді та їх синергітичних комбінацій в залежності від технологічних факторів (тривалості гідратації, температури, активної кислотності, додавання сиропів). Результати даних досліджень можуть бути застосовані у кондитерській промисловості при розробленні нового асортименту цукеркових мас.
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; цукеркові маси; в’язкість; гідроколоїд; синергізм; розчин; viscosity; hydrocolloid; synergism; solution; candy mass