Здобне печиво (Патент на корисну модель № 57628) - Корецька, Ірина Львівна; Литвин, Ганна Володимирівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Зінченко, Тетяна Володимирівна (My University, 2011)
Здобне печиво, що включає борошно пшеничне в/г, цукрову пудру, меланж, шортенінг, розпушувач, ароматизатор, яке відрізняється тим, що додатково використовують порошок з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину при наступному співвідношенні компонентів, %: борошно пшеничне в/с – 32,1-33,6; цукрова пудра – 25,0-24,0; меланж – 18,0-19,0; шортенінг – 23,5-22,0; використовують порошок з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину – 0,65-0,55; розпушувач – 0,2-0,25; ароматизатор – 0,55-0,6.
Keywords: functional ingredients; функціональні інгредієнти; shortbread cookies; здобне печиво; carrot juice; морквяні вичавки; каротин; carotene; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; кафедра технології консервування; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції