Підходи до регулювання генетичного дослідження у страхуванні - Арич, Михайло Іванович; Левон, Марія Михайлівна (My University, 2018)
У роботі досліджено зарубіжний досвід регулювання генетичного тестування у страхуванні. Встановлено, що відповідно до іноземного досвіду існують різні підходи до регулювання генетичних досліджень у страхуванні: права людини, терапевтична межа, законодавча заборона, система контролю якості, моратій, пропорційний підхід, статус кво. Також визначено, що відповідно до міжнародних стандартів за ознаками генетичних характеристик ніхто не може піддаватися дискримінації.The foreign experience of regulation of genetic testing in insurance is researched in this work. It has been established that according to foreign experience there are different approaches to the regulation of genetic research in insurance: human rights, therapeutic limit, legislative ban, quality control system, morality, proportional approach, status quo. It is also determined that, according to international standards, nobody can be discriminated against on grounds of genetic characteristics.
Keywords: страхування; генетичне тестування; зарубіжний досвід; страховий ринок; генетична інформація; insurance; genetic testing; foreign experience; insurance market; genetic information; кафедра фінансів