Доценко, Віктор ФедоровичАрпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаДочинець, Інга ВікторівнаСавчук, О. О.2020-12-212020-12-212017Збагачення корисними нутрієнтами виробів з листкового тіста / В. Ф. Доценко, О. В. Арпуль, І. В. Дочинець, О. О. Савчук // Молодий вчений. – 2017. – № 11. – С. 30–34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32403У статті йде мова про збагачення борошняних кулінарних та кондитерських виробів (листкових) дієтичними добавками (нутрієнтами). Наведено результати досліджень впливу низькотемпературної обробки на життєдіяльність дріжджів у тісті, розробка технології прісного листкового напівфабрикату з використанням молочної сироватки, заміна введення житнього, гречаного борошна в рецептуру листкових виробів, використання маргарину для листкового тіста. Поліпшення органолептичних та фізико-хімічних показників, покращення і збереження реологічних характеристик, вдосконалення технології за рахунок харчових добавок антиоксидантної дії у вигляді порошків сухих ягід обліпихи, калини та глоду.otherзбагаченнякондитерські листкові виробихарчові добавкинутрієнтиenrichmentconfectionery puff pastrynutritional supplementsnutrientsкафедра готельно-ресторанної справиЗбагачення корисними нутрієнтами виробів з листкового тістаArticle