Виготовлення варених ковбасок з використанням гемового заліза - Капітула, Єлізавета Ігорівна; Кохан, Богдан Анатолійович; Дьяченко, Євгенія Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
Існує необхідність створювати нові види м’ясної продукції з високими споживчими показниками, зі збалансованим складом білків та жирів. Було розроблено рецептури сосисок на основі курячого м’яса з використанням сухої молочної сироватки, харчової крові, колагеновмісного препарату Скан Про, білковий стабілізатор з курячої шкури і колагеновмісного препарату. За основу для виробництва ковбасних виробів збагачених гемовим залізом була використана технологія сосисок варених
Keywords: варена ковбаса; залізо гемове; кров харчова; boiled sausages; heme iron; blood; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів