Управління сепаруванням сипких сумішей коефіцієнтом тертя - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2014)
Встановлено причини погіршення показників роботи сито-повітряних сепараторів з очищення сипких сумішей перемінної вологості, обґрунтовано гіпотезу та експериментально доведено можливість управляти показниками продуктивності й ефективності сепарування вологих сипких сумішей зміненням коефіцієнту зовнішнього тертя. Обґрунтовано спосіб управління коефіцієнтом зовнішнього тертя по заданій вологості та режими найменших витрат енергії з отримання необхідних значень сипкості впродовж заданої тривалості сепарування. Отримано математичні залежності продуктивності й ефективності сепарування від значень коефіцієнту зовнішнього тертя та значень цього кута від енергії зневоднення поверхневого шару тіла. The causes of the deterioration of the performance of the sieve-air separator with clean granular mixtures variable humidity, reasonable hypotheses experimentally proven ability to manage performance metrics and efficient separation of wet granular mixtures by changing the coefficient of external friction. Reasonably control the external friction coefficient for a given moisture regimes and the least amount of energy needed to obtain values for a given duration sypkosti separation. Mathematical depending on the performance and efficiency of separation from the external friction coefficient values and the values of the angle of the energy of dehydration of the surface layer of the body..
Keywords: управління; сипкі суміші; сепарування; коефіцієнт тертя; management; separation; bulk mixture; coefficient of friction; кафедра технології зберігання і переробки зерна