Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаБілик, Олена Анатоліївна2021-03-262021-03-262015Кочубей-Литвиненко, О. В. Збагачена мінеральними речовинами молочна сироватка як перспективний поліпшувач якості хліба / О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Білик // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 211–219.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33153У статті розглянуто аспекти використання молочної сироватки у хлібо пекарській галузі для поліпшення якості хлібобулочних виробів і підвищення їх харчової цінності, особливо мінерального складу. Наведено результати тео ретичних та експериментальних досліджень із застосування різних видів молочної сироватки. Досліджено новий спосіб збагачення молочної сироватки металами магнію й мангану за допомогою підводного електроіскрового синтезу біометалів. Встановлено, що зі збільшенням тривалості електроіскрового оброблення підвищується вміст магнію та мангану в обробленіймолочній сироватці. Доведено позитивний вплив використання 15 % до маси борошна збагаченої сироватки на фізико-хімічні й органолептичні показники якості хліба пшеничного.otherмолочна сироваткахліб пшеничнийwheywheat breadмагнійманганякістьmagnesiummanganesequalityелектроіскрове обробленняelectrospark processingкафедра технології молока і молочних продуктівЗбагачена мінеральними речовинами молочна сироватка як перспективний поліпшувач якості хлібаArticle