Фролова, Наталія ЕпінетівнаКошова, Валентина МиколаївнаЧепель, Наталія ВасилівнаУсенко, Віталій Олександрович2012-12-032012-12-032006Отримання натурального ароматизатора з ефірної олії кропу як функціональної складової продуктів оздоровчого харчування / Н. Е. Фролова, В. М. Кошова, Н. В. Чепель, В. О. Усенко // Наукові праці НУХТ. - 2006. - № 18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3976Ефірну олію кропу досліджено на якісний та кількісний покомпонентний склад. Проведено її фракціонування, у результаті чого отримано чотири фракції, які відрізнялись за складом ароматичних речовин. На основі змішування цих фракцій у певних співвідношеннях розроблено рецептуру ароматизатора “Кріп — елітаромат”.The essential oil of dill was explored on high- quality and quantitative composition. Fractionating conducted, as a result got four factions which differed after composition of aromatizers. On the basis of mixing of these factions in certain correlations developed compounding of flavour “Dill — elitaromat”.otherкріпdilефірні оліїнатуральні ароматизаторифракціонуванняфракціїрецептура ароматизаторуessential oilnatural flavoursfractionatingfractionscompounding to flavourкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівОтримання натурального ароматизатора з ефірної олії кропу як функціональної складової продуктів оздоровчого харчуванняArticle