Зброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджів - Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій Володимирович; Боровик, І. (My University, 2009)
Одним з напрямків впровадження безвідходної енерго- та ресурсозберігаючої технології переробки зерна на спирт, харчові, кормові продукти та біоетанол є використання висококонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини і подальше його зброджуванням осмофільними расами дріжджів, толерантними до основного продукту їх життєдіяльності (етанолу) і підвищеної температури та з високою біосинтетичною здатністю.
Keywords: крохмалевмісна сировина; низькотемпературна термоферментативна обробка; концентровані ферментні препарати; осмофільні штами дріжджів; крахмалсодержащее сырье; низкотемпературная термоферментативная обработка; концентрированные ферментные препараты; осмофильные штаммы дрожжей; carbohydrates content raw material; low-temperature thermofermentative processing; concentrated fermental preparations; osmotic yeast strains; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства