Українець, Анатолій ІвановичШиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКириленко, Роман ГригоровичЄрмакова, Ганна ВолодимирівнаСосницький, Віталій ВолодимировичБоровик, І.2012-07-042012-07-042009Зброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджів / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, Г. В. Єрмакова, В. В. Сосницький, І. Боровик // Харчова і переробна промисловість. – 2009. - № 6. – С. 19 – 22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2001Одним з напрямків впровадження безвідходної енерго- та ресурсозберігаючої технології переробки зерна на спирт, харчові, кормові продукти та біоетанол є використання висококонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини і подальше його зброджуванням осмофільними расами дріжджів, толерантними до основного продукту їх життєдіяльності (етанолу) і підвищеної температури та з високою біосинтетичною здатністю.otherкрохмалевмісна сировинанизькотемпературна термоферментативна обробкаконцентровані ферментні препаратиосмофільні штами дріжджівкрахмалсодержащее сырьенизкотемпературная термоферментативная обработкаконцентрированные ферментные препаратыосмофильные штаммы дрожжейcarbohydrates content raw materiallow-temperature thermofermentative processingconcentrated fermental preparationsosmotic yeast strainsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваЗброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджівArticle