Адсорбційне очищення соку столового буряку від пектинових речовин - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2009)
У статті досліджено адсорбційні властивості природного мінералу глауконіту. Аналіз отриманих результатів очищення соку із столового буряка дає можливість стверджувати, що найефективніше поглинання пектинів глауконітом відбувається протягом 10…30 хв при концентрації адсорбенту 9,09%, 4,76% та 3,23% мас. Пояснено механізм адсорбцій пектинів глауконітом. The article studies the adsorption properties of natural mineral glauconite. Analysis of the results of the treatment table beet juice makes it possible to assert that the most effective absorption of pectin glauconite within 10 ... 30 minutes at a concentration of adsorbent 9.09%, 4.76% and 3.23% by weight. Clarified mechanism adsorbtsiy pectin glauconite.
Keywords: адсорбція; глауконіт; сік столового буряка; пектини; adsorption; glauconite; table beet juice and pectin; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв