Яблонська, Ірина ОлексіївнаМирошник, Юлія АнатоліївнаГавриш, Андрій Володимирович2014-12-042014-12-042014Яблонська, І. Технологічні властивості плодоягідних порошків / І. Яблонська, Ю. Мирошник, А. Гавриш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – Ч. 3. – С. 446-447.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19043Сьогодні в світовій практиці широко застосовується технологічний прийом збагачення харчових продуктів шляхом використання біологічно активних речовин, що містяться в порошках з нетрадиційної дикорослої сировини. Плодоягідні порошки у своєму складі містять білки, пектинові та мінеральні речовини, вітаміни. Основний компонент порошків - вуглеводи, представлені переважно у вигляді глюкози і фруктози. Today in the world practice widely used technological method fortification of food through the use of biologically active substances contained in powders with alternative wild resources. Plodoyahidni powder composed containing proteins, pectin and minerals, and vitamins. The main component powders - carbohydrates are mainly in the form of glucose and fructose.uk-UKплодоягідні порошкиplodoyahidni powdersхарчові продуктиfood productsдикоросла сировинаraw wildкафедра готельно-ресторанної справиТехнологічні властивості плодоягідних порошківOther