Заєць, Віра АнатоліївнаНещадим, Лариса Петрівна2017-11-292017-11-292016Заєць, В. А. Радіація приходить на допомогу консервації продуктів харчування / В. А. Заєць, Л. П. Нещадим // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : матеріали п'ятої міжнародної науково-технічної конференції, 7—8 листопада 2016 р. — Київ : НУХТ, 2016. — С. 72–73.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26269В роботі досліджено вплив радіаційної стерилізації на мікроорганізми. Розглянуто способи отримання іонізуючого випромінювання,а також використання інфрачервоного випромінювання для нагріву продуктів, пастеризації, сушки, копчення, дезінфекції. Досліджено за літературними джерелами, що вплив радіаційної стерилізації харчових продуктів не викликає токсикологічної небезпеки, не створює інших звичних для стерилізації проблем і відповідає вимогам стандартів. The effect of radiation sterilization on microorganisms is researched in this article. The methods of obtaining ionizing radiation and the use of infrared radiation for heating products, pasteurization, drying, smoking, disinfection, are considered in the publication. According to the literature review sources is found out that the effect of radiation sterilization of food products does not causes toxicological hazards or other problems during sterilization and meets the requirements of standards.uk-UKпродукти харчуванняконсервуванняіонізуюче опроміненнярадіаційна стерилізаціяінфрачервоне опроміненняfood products(foodstuff)preservingcanningionizing radiationradiation sterilizationinfrared irradiationкафедра екології та екоменеджментуРадіація приходить на допомогу консервації продуктів харчуванняOther