Савченко, Олександр АркадійовичГрек, Віктор ІгоровичТимчук, Алла Вікторівна2024-11-142024-11-142024Патент на корисну модель № 156009 UA, МПК A23C19/00 A01J25/00С МПК A23C9/13 A23C11/02, A23C23/00. Спосіб виробництва сиркової пасти / Савченко О. А., Грек В. І., Тимчук А. В. ; володілець Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u202305813 ; заявл. 01.12.2023 ; опубл. 25.04.2024, Бюл. № 17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45785Спосіб виробництва сиркової пасти включає отримання сиру кисломолочного, нормалізацію за масовою часткою жиру, внесення рецептурних компонентів, перемішування одержаної суміші, охолодження, фасування, маркування і зберігання. При цьому для отримання сиру кисломолочного використовують козине молоко. Для нормалізації за масовою часткою жиру використовують нормалізаційну систему, яка складається із молочних вершків та олії макової холодного віджиму.The method of production of curd paste includes production of sour milk cheese, normalization by mass fraction of fat, introduction of recipe components, mixing of the resulting mixture, cooling, packaging, labeling and storage. At the same time, goat's milk is used to obtain sour milk cheese. For normalization by mass fraction of fat, a normalization system is used, which consists of milk cream and cold-pressed poppy oil.ukсиркова пастаcurd pasteмолочні вершкиmilk creamкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва сиркової пасти (Патент на корисну модель № 156009)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-2052-2768https://orcid.org/0000-0002-5713-374X