Використання шроту з насіння розторопші в технології хліба з пшеничного цільнозернового борошна - Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню використання шроту з насіння розторопші в технології хліба з пшеничного цільнозернового борошна. Досліджено вплив шроту на кількість та якість клейковини в тісті. Наведено показники технологічного процесу та якості хліба з дозуванням шроту насіння розторопші у кількості 2, 4 та 6 % до маси борошна. The article investigates the use of thistle seed meal in technology of bread made of wheat whole grain flour. The effect of the seed meal onto the quantity and the quality of gluten in the dough is investigated. There are the indexes of the technological process and the quality of whole-grain wheat flour bread with the dosage of seedlings seedlings in quantities of 2, 4 and 6% to the mass of flour.
Keywords: шрот з насіння розторопші; пшеничне цільнозернове борошно; хімічний склад; мінеральні речовини; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; thistle seeds meal; whole-grain wheat flour; chemical composition; minerals