Михонік, Лариса АнатоліївнаГрищенко, Анна Миколаївна2018-06-202018-06-202017Михонік, Л. А. Використання шроту з насіння розторопші в технології хліба з пшеничного цільнозернового борошна/ Л. А. Михонік, А. М. Грищенко // Хранение и переработка зерна. – 2017. - № 3 (211) - С. 40-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27669Стаття присвячена дослідженню використання шроту з насіння розторопші в технології хліба з пшеничного цільнозернового борошна. Досліджено вплив шроту на кількість та якість клейковини в тісті. Наведено показники технологічного процесу та якості хліба з дозуванням шроту насіння розторопші у кількості 2, 4 та 6 % до маси борошна. The article investigates the use of thistle seed meal in technology of bread made of wheat whole grain flour. The effect of the seed meal onto the quantity and the quality of gluten in the dough is investigated. There are the indexes of the technological process and the quality of whole-grain wheat flour bread with the dosage of seedlings seedlings in quantities of 2, 4 and 6% to the mass of flour.uk-UKшрот з насіння розторопшіпшеничне цільнозернове борошнохімічний складмінеральні речовиникафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівthistle seeds mealwhole-grain wheat flourchemical compositionmineralsВикористання шроту з насіння розторопші в технології хліба з пшеничного цільнозернового борошнаArticle