Використання спектроскопічних методів в аналізі молочних продуктів - Квітковська, Надія Петрівна; Іщенко, Віра Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Микола Володимирович (My University, 2023)
В дослідженнях, які проводились у весняний період 2023 року, були проаналізовані близько 20 зразків питного молока майже всіх відомих українських виробників молочної продукції та два зразки фермерського молока від надійних сільгоспвиробників. Питні зразки відрізнялись між собою способом температурної обробки (пастеризоване, ультрапастеризоване, стерилізоване) та технологією виготовлення (мікрофільтроване). Впливу способу термообробки на вміст триптофану не спостерігається.

In the research conducted in the spring of 2023, about 20 samples of drinking milk from almost all known Ukrainian producers of dairy products and two samples of farm milk from reliable agricultural producers were analyzed. Drinking samples differed among themselves in the method of temperature treatment (pasteurized, ultra-pasteurized, sterilized) and manufacturing technology (microfiltered). The effect of the heat treatment method on the tryptophan content is not observed.
Keywords: кафедра харчової хімії; кафедра технології молока і молочних продуктів; молоко; хімічний аналіз; харчові продукти; milk; chemical analysis; food