Перспективи вирощування і переробки спаржі - Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Піддубний, Володимир Антонович (My University, 2014)
У статті наведено інформацію, що стосується спаржі як овочевої культури зі складом, збагаченим вітамінними комплексами, які мають визнані лікувальні властивості і можливості у кулінарному застосуванні. Відмічено, що практично не вирішено питання подовження термінів зберігання спаржі і одночасно запропоновано напрямки пошуку таких можливостей. Information related to asparagus as a vegetable having a rich composition of vitamin complexes with recognized medicinal properties and opportunities for the culinary use is presented in this article. It is noted that the problem of shelf life extension of asparagus has not been solved yet. Thus, the directions of search for such opportunities have been presented.
Keywords: vitamins; storage; plant; asparagus; water activity; osmotic pressure; stabilization technology; зберігання; спаржа; рослина; активність води; осмотичний тиск; технології стабілізації; вітаміни