Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів - Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2021)
Метою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.

The purpose of creating a packaging machine is to implement the technological process of packaging and produce packaging of a specified quality in the simplest/cheapest/fastest way. The same process operation can be realized in different ways, which leads to a certain number of possible structural schemes and design versions of the machine's functional modules (FMs).
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; пакувальні машини; мехатронний модуль; в'язкі харчові продукти