Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2018-04-182018-04-182017Краєвська, С. Обґрунтування вибору сировини для створення харчових продуктів, призначених для застосування у безглютеновій дієті / С. Краєвська, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – С. 26-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27019Проведені нами дослідження дозволили розробити рецептуру і запропонувати спосіб виробництва безглютенового батончика на основі пророщеного насіння льону з додаванням гарбузового борошна та сухофруктів, який має високі споживчі якості. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. Our research allowed us to develop a recipe and to propose a method of producing a gluten-free bar on the basis of germinated flaxseed, with the addition of pumpkin flour and dried fruits, which has high consumer qualities. The introduction of the technology of gluten-free bars will meet the needs of affordable foods for specialized nutrition for patients with celiac disease, as well as to expand the range of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.uk-UKцеліакіябезглютенова дієтанасіння льонуceliac diseasegluten-free dietflax seedsкафедра технології оздоровчих продуктівОбґрунтування вибору сировини для створення харчових продуктів, призначених для застосування у безглютеновій дієтіThesis