Use of non-traditional vegetable and dairy raw materials in the technology of meat products - Biryuk, Yulia; Kushnir, Anatoly; Chernyushok, Olga; Cherniushok, Lora (My University, 2023)
В умовах воєнного стану, епідемій захворювань, постійного стресу забезпечення населення продуктами харчування є одним із найважливіших завдань. Їжа повинна не тільки задовольняти фізіологічні потреби і служити енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Тому важливе значення набуває виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, пропаганда раціонального харчування серед населення.In times of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the most important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have a preventive and treatment effect. That is why the production of general and special purpose food products using biologically active substances and the promotion of rational nutrition habits among the population are of great importance.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; fat holding capacity; semi-finished meat products; demineralized whey; protein; mineral; vitamin; amino acid composition; sprouted oat grains; здатність утримувати жир; посічені напівфабрикати; демінералізована сироватка; білок; мінерал; вітамін; амінокислотний склад; пророщені зерна