Спосіб приготування засолювальних розчинів (Патент на корисну модель № 80709 ) - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Клюк, Олександр Дмитрович; Некоз, Олександр Іванович; Дзюб, Олександр Григорович (My University, 2013)
Спосіб приготування засолювальних розчинів включає їх розчинення у воді та перемішування розчину в гідродинамічному кавітаційному апараті. Спочатку готують емульсію з функціональними компонентами. Потім подають в гідродинамічний кавітаційний апарат. За джерелом кавітації і перемішують розчин з кратністю не менше трьох. Method of preparation of the salting solution comprises dissolving in water and mixing the solution in the hydrodynamic cavitation device. Initially, an emulsion with functional components. Then fed into the hydrodynamic cavitation apparatus with a source of cavitation and the solution was stirred with a multiplicity of at least three.
Keywords: розчин; кавітація; м'ясо; посол; solution; cavitation; meat; salting; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв