Ковальов, Олександр ВолодимировичОсауленко, Юрій ВолодимировичТаран, Віталій МихайловичЯценко, Володимир Миколайович2013-03-262013-03-262005Ковальов, О. Використання звукових сопел / О. В. Ковальов, Ю. В. Осауленко, В. М. Таран, В. М. Яценко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2005 - № 3. - С. 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7067Застосування звукових сопел для стабілізації витрат повітря в системі пневмотранспорту запобігає завалам борошна в матеріалопроводах. У результаті в 2 - 3 рази знижуються витрати електроенергії, зменшується споживання і втрати стисненого повітря при транспортуванні борошна. Крім того, підвищується концентрація повітряно-борошняної суміші, поліпшуються умови для дистанційного керування і комплексної механізації. Технічні характеристики звукових сопел у складі ліній пневмотранспортування борошна. Apply sound nozzle to stabilize air flow in pneumatic conveying system prevents blockages in pipelines flour for material. As a result, 2 - 3 times reduced power consumption, reduced consumption and loss of compressed air at transporting flour. In addition, increases the concentration of airborne flour mixture, improved conditions for remote control and integrated mechanization. Specifications sonic nozzles in the pneumatic lines flour.otherсоплоборошнотисквитрати електроенергіїnozzleflourpressurepower consumptionкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВикористання звукових сопелArticle