Ефект Ж. Губера (лабіринти наукового пошуку) - Сільвестров, Антон Миколайович; Зіменков, Дмитро Костянтинович (My University, 2020)
Розглянуто в історичному аспекті процес наукового пошуку в проблемі пояснення фізичного явища, яке виявив в 1951 році і використав для практичного застосування австрійський інженер Ж. Губер. Однак ні він, ні інші вчені до 2018 року не змогли дати теоретично обґрунтоване пояснення цього ефекту. В монографії подано детальний огляд проведених за цей період дослід жень ефекту Ж. Губера різними вченими, на основі яких авторам цієї монографії вдалося отримати чітке теоретичне пояснення і експериментальне під твердження теоретичного пояснення.
Keywords: струм; магнітний потік; magnetic flux; current; електричний заряд; electrical charge; закони електродинаміки; laws of electrodynamics; дослід Ніколаєва; experience of Nikolaev; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки