Використання рослинної сировини в технології вершкової молочно-білкової композиції - Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дарюга, Олена Анатоліївна (My University, 2020)
Доведено доцільність використання харчової емульсії та порошку зі шпинату у складі вершкової молочно-білкової композиції, який характеризується високими органолептичними властивостями, збалансованим жирнокислотним складом та підвищеним вмістом поліненасичених жирних кислот, а також необхідними фізикохімічними показниками якості. The expediency of using food emulsion and spinach powder in the composition of creamy milk-protein composition, which is characterized by high organoleptic properties, balanced fatty acid composition and high content of polyunsaturated fatty acids, as well as the necessary physicochemical quality indicators.
Keywords: вершковий сир; харчова емульсія; казеїнат натрію; шпинат; порошок зі шпинату; поліфункціональний напівфабрикат; поліненасичені жирні кислоти; купажована олія; food emulsion; sodium caseinate; spinach; spinach powder; polyfunctional semi-finished product; polyunsaturated fatty acids; blended oil; cream cheese; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції