Вібраційний екстрактор (Патент на корисну модель № 46540) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна (My University, 2009)
Вібраційний екстрактор, що включає вертикальний циліндричний корпус із пристроями безперервного введення та виведення відповідно рідкої та твердої фаз, встановлені у робочому об'ємі корпуса вертикальні штоки, що забезпечені від приводу можливістю вертикального взаємовідносного протиспрямованого коливального руху з заданими та регульованими амплітудами і частотами, із по черзі закріпленими на них сепарувально-транспортувальними тарілками, який відрізняється тим, що сепарувально-транспортувальні тарілки містять рухомі пластини-стулки з гнучкого еластичного перфорованого матеріалу та з саморегульованими за пропускною здатністю по твердій фазі живими перерізами. Vibratory extractor comprising a vertical cylindrical housing with continuous device input and output , respectively of the liquid and solid phases , set in a working volume enclosure vertical rods secured about the possibility of vertical vzayemovidnosnoho protyspryamovanoho vibrational motion of the set and adjustable amplitude and frequency , as in line attached to them separuvalno - conveyor plates , characterized in that separuvalno - feeders plates containing plate- moving sash of a flexible elastic material is perforated and self-regulating by the bandwidth of the solid phase live sections .
Keywords: віброекстрактор; корпус; тарілка; vіbro extractor; housing; plate; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв