Дослідження впливу різних добавок на реологічні властивості клейстерів модифікованих крохмалів - Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2003)
Вивчення реологічних властивостей сировини, їх зміни при внесенні різних добавок, а також зв’язок цих властивостей з якістю отриманих продуктів проводили для оптимізації технологічних режимів. Дослідження даних закономірностей проводили на прикладі клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Study of rheological properties of raw materials, they change with the introduction of various additives and connectivity of these properties with the quality of the obtained products were carried out to optimize the technological regimes. The study was conducted on data patterns paste example modified starches using a rotary viscometer.
Keywords: модифікований крохмаль; реологічні властивості; добавка; клейстер; структуроутворення; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; modification starches; rheological properties; additive; paste; food concentrates