Перспективи використання рослинної сировини у пивоварінні - Романова, Зоряна Миколаївна; Романов, Микола Сергійович (My University, 2012)
Важливою характеристикою пива є збалансованість органолептичних і фізико-хімічних показників, їх гармонійне поєднання, проте пиво – живий продукт, у якому продовжуються біохімічні процеси, що сприяють погіршенню смакових властивостей. Саме вивченню цих процесів, а також збалансуванню рецептурного складу пива присвячені дослідження. An important characteristic of beer is balanced organoleptic and physicochemical parameters, their harmonious combination, but the beer is organic product with continued biochemical processes that contribute to the deterioration of taste properties. This research is dedicated to studying these processes, as well as obtaining balanced recipe of beer.
Keywords: пиво; дріжджі; пряно-ароматична сировина; фенольні речовини; стійкість пива; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка