Сьомак, Юлія КостянтинівнаЗапорожець, Юлія ВладиславівнаМельник (Ткачук), Наталія Андріївна2024-07-012024-07-012022Сьомак, Ю. К. Хміль, як основна сировина у пивоварінні / Ю. К. Сьомак, Ю. В. Запорожець, Н. А. Ткачук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 2. – С. 97.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43758Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. Основ-ними виробниками є США, Німеччина, Чехія, Україна, Англія, Польща, Китай, Австралія. Великий потенціал, який можна порівняти з ФРН та Чехією, у вирощуванні хмелю має Україна — до 10–12 тис.т. Але через організаційні недоліки він не використовується і зараз виробляється лише 500–700 т при потребі 4–5 тис.т. Тому надзвичайно актуальною є задача раціонального використання хмелю у пивоварінні, а також у виробництві екстрактів та інших хмельових препаратів (ХП)Hops are an irreplaceable and the most expensive raw material for beer production. The main producers are the USA, Germany, Czech Republic, Ukraine, England, Poland, China, Australia. Ukraine has great potential, which can be compared with Germany and the Czech Republic, in the cultivation of hops - up to 10-12 thousand tons. But due to organizational shortcomings, it is not used and now only 500–700 tons are produced against a demand of 4–5 thousand tons. Therefore, the task of rational use of hops in brewing, as well as in the production of extracts and other hop preparations (HP) is extremely urgentukхмільпивоварінняекстрагуванняhopsbrewingextractionкафедра процесів і апаратів харчових виробництвХміль, як основна сировина у пивоварінніThesishttps://orcid.org/0000-0003-2356-2148https://orcid.org/0000-0002-1611-0285