Обґрунтування біохімічного окиснення забруднень вуглеводневмісних стічних вод - Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна; Решетняк, Людмила Расуловна (My University, 2019)
Проведено дослідження процесу біологічного окиснення вуглеводневмісних стоків на блоці біохімічного очищення. Визначено основні гідрохімічні і технологічні показники процесу очищення. Підтверджено можливість часткової деструкції організмами активного мулу забруднень вуглеводневмісних стічних вод. Досліджено гідробіологічний склад активного мулу та проведені випробування з інтенсифікації роботи очисної споруди. The process of biological oxidation of hydrocarbon-containing effluents at the biochemical purification unit was investigated. The basic hydrochemical and technological parameters of the purification process are determined. The possibility of partial destruction by the organisms of activated sludge of contamination of hydrocarbon wastewater has been confirmed. The hydrobiological composition of the activated sludge was investigated and tests were conducted to intensify the operation of the treatment plant.
Keywords: стічні води; нафтопродукти; пінотенк; активний мул; біохімічне очищення; wastewater; petroleum products; foam tank; activated sludge; biochemical purification; кафедра екології та екоменеджменту