Репрезентативний контекст музичного мистецтва: друга половина ХХ століття - Поденко, Віктор Петрович (Поденко, В. П. Репрезентативний контекст музичного мистецтва: друга половина ХХ століття / В. П. Поденко // Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. - 2013. - № 3. - С. 184-188., 2013)
У статті окреслюється ряд питань, що характеризують музичне мистецтво на зламі століть: духовне підґрунтя людства, яке виражається у різних його проявах через призму широкого спектру жанрів і стилів сучасної музики – нового мистецтва, що враховує техногенний розвиток суспільства, та тенденції розвитку художньої культури з її внутрішньою єдністю різних видів музичного мистецтва. In article the number of questions which characterize musical art on a break of centuries is outlined: the spiritual basis of mankind expressed in its different manifestations through a prism of a wide range of genres and styles of modern music – new art which considers technogenic development of society, and tendencies of development of art culture, with its internal unity of different types of musical art.
Keywords: музичне мистецтво; мюзикл; самовираження в музиці; art; мистецтво; кафедра гуманітарних дисциплін