Логічний пристрій для автоматичної блокіровки в цукеркозагорткових автоматах - Гончаренко, Борис Миколайович; Луцик, Володимир Йосипович (My University, 1968)
На цукеркозагорткових та інших автоматах для штучних виробів встановлюються пристрої, що здійснюють блокування подавання виробу і стрічки обгорткового матеріалу. Робота пристрою блокування відбувається за результатами контролю знаходження виробу на заданій позиції у відповідний момент циклу автомата. Інформація, що надходить від датчика наявності виробу і синхронізатора роботи автоматичного блокування з циклом автомата, оброблюється з допомогою релейно-контактного або діод-транзисторного обчислювального пристрою, який реалізує визначену логічну функцію керування. Information from the sensor availability of products and synchronizer with automatic locking cycle machine is handled by the ladder or diode - a transistor of a computing device that implements a specific logical control function.
Keywords: вироби; обгортковий матеріал; подавання; блокування; стрічка; штовхач; транспортер; давач наявності виробу; реле; блокування; логічний пристрій; products; wrapping material; feed; block; strip; pusher; conveyor; sensor available products; logical device; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка