Туфекчі, Валентин ІвановичВересоцький, Юрій Іванович2024-02-122024-02-122020Туфекчі, В. І. Визначення впливу коливань потоків теплоносія на час перебування частинок продукту в дискових розпилювальних сушарках промислового типу / В. І. Туфекчі, Ю. І. Вересоцький // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті: матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч.2. – С. 69https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41895Сушіння розпилюванням - це перетворення продукту з рідкого стану в висушений шляхом розпилення в гаряче сушильне середовище (Masters, 1972). Така техніка сушіння використовується в ряді технологічних виробництв для виробництва харчових продуктів, миючих та косметичних засобів, фармацевтичних препаратів. Так компанія Fonterra Co-operative Group Ltd., найбільший у світі експортер молочної продукції, використовує близько 40 сушарок для розпилення на 25 виробничих площах в Новій Зеландії. Spray drying is the conversion of a product from a liquid state to a dried state by spraying it into a hot drying environment (Masters, 1972). This drying technique is used in a number of process industries for the production of food, detergents, cosmetics, and pharmaceuticals. For example, Fonterra Co-operative Group Ltd., the world's largest exporter of dairy products, uses about 40 spray dryers at 25 production sites in New Zealand.ukкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра мехатроніки та пакувальної технікисушіннярозпилюваннясушаркаколивання потоківdryingsawingdryerflow fluctuationsВизначення впливу коливань потоків теплоносія на час перебування частинок продукту в дискових розпилювальних сушарках промислового типуArticle